Pulpeciki, które obecnie można kupić w gotowej formie, pasują prawie do wszystkiego, nawet od makaronu. Można podawać je do tradycyjnych w Polsce ziemniaków, do jedzenia, które pochodzi Chin, a więc na przykład do ryżu, albo jeść samodzielnie, bez żadnych dodatków, wtedy jednak są na pewno tak samo sycące jak w każdym innym zestawieniu, jednak trzeba zjeść ich więcej, aby mieć poczucie, że zjadło się sycący obiad. Pulpeciki w wydaniu tajskim są zazwyczaj podawane z ostrymi sosami albo pasami curry. Można dostać na przykład w wielu tajskich restauracjach pulpeciki po polsku, które są za duże do jedzenia ich pałeczkami. Pulpeciki świetnie nadają się do podania ich z zielenina, którą możemy znaleźć w całości w naszym ogródku albo na targu warzywnym. Podsmarowane pulpeciki nierzadko są chrupiące, mają świetną skórkę, można zresztą podawać zje na przykład z gołąbkami. Czasami podawanie dzieciom szpinaku może wiązać się z przykrymi przeżyciami, bo dzieci nie lubią tej części diety, dlatego warto jest podawać oczywiście szpinak wraz z innymi daniami, pulpeciki świetnie się do tego nadają, na przykład pulpecik może być podany na małym liściu szpinaku.

http://www.mediaelite.pl/

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ