Polskie potrawy są bardzo dobre smakowo. Przepisy oczywiście zostały odziedziczone od naszych babć, a więc każda potrawa na pewno ma bardzo dobry smak. Smaki polskich tradycyjnych potraw są bardzo ciekawe. Najbardziej znane potrawy to bigos, kluski śląskie, kotlety schabowe, kwaśnica i inne. Jedzenie to jest bardzo smaczne i zawsze dobrze doprawione. W Polsce od wielu lat robi się te potrawy, a więc wiadomo już co zrobić, by były one smakowicie doprawione. Są to lata praktyki u naszych babć, które były ekspertami w kuchni. Niestety jest jeden minus naszych potraw. Są one bowiem ciężkostrawne i nie każdy może sobie na nie pozwolić. Osoby, które dbają o figurę, raczej nie jadają takich rzeczy. Natomiast ludzie wychowani na tych potrawach nie mają żadnych oporów przy ich jedzeniu. Dużym pozytywem jest to, że często ludzie z innych krajów przyjeżdżają do nas, by zjeść nasz tradycyjny posiłek. Wtedy nie zważają na wartość kaloryczną potrawy, bo przecież raz na jakiś czas mogą pozwolić sobie na takie jedzenie.

gminess.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ