Strona 81

Płukanie wątroby

0

Skutecznym sposobem oczyszczania wątroby jest płukanie. Dzięki tej metodzie zostaje oczyszczona wątroba i pęcherzyk żółciowy. http://watroba.net.pl/plukanie-watroby-oczyszczanie-watroby/ Powyższy odnośnik pomoże nam w oczyszczaniu wątroby. Na stronie znajduje się receptura jak oczyszczać. Moim zdaniem miałam okazję ją przetestować i uważam, że jej skuteczność jest stuprocentowa. Dbając o wątrobę należy unikać alkoholu i nasyconych kwasów tłuszczowych. Nawet mała dawka alkoholu jest silnie toksyczna dla wątroby. Ważne w diecie wątrobowej jest spożywanie nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dobroczynny wpływ na wątrobę mają żywe kultury bakterii zawarte w mleku i jego przetworach. Należy unikać jedzenia z paczki jako że jest wysoko przetworzone. Dobroczynnie działają także owoce i warzywa. Ważne aby jeść kilka razy dziennie w małych ilościach oraz to aby przeżuwać i jeść w spokoju dokładnie. Ważne jest to ponieważ proces trawienia rozpoczyna się już w ustach. Istotne są także regularne badania wątroby.

realife.pl

O ziołach

0

Encyklopedie pouczają nas, że zioła stanowiły ważny element naszej kuchni właściwie od zawsze, od samego zarania naszej tradycji kulinarnej. Jednak tradycja kulinarna podlega takim samym przemianom, zachwianiom i ewolucjom, jak wszystkie inne dziedziny. W pewnym momencie nasza kuchnia zaczęła więc powoli odchodzić od wzorca kuchni sarmackiej, w której, jak wiadomo, kluczową rolę odgrywały różnego rodzaju zioła oraz przyprawy.Jednak od pewnego czasu możemy obserwować pewne symptomy tego, że nasza tradycja kulinarna zaczyna powracać do swoich źródeł, czyli do tradycji kuchni ostrej i pikantnej. Co prawda, nie jest pewne że to jest to powrót celowy, tj. że mamy tutaj do czynienia z czymś w rodzaju świadomego, zamierzonego nawrotu do tego, co uznajemy za właściwe źródła naszej tradycji kulinarnej. Jednak niezależnie od przyczyn i motywacji fakt, że coraz większą rolę w naszej kuchni odgrywają takie składniki, jak różnego rodzaju zioła oraz przyprawy, nie ulega wątpliwości i powinien zostać potraktowany z odpowiednią powagą analityczną.

bytovia.pl

Nasze zdrowie

0

Kiedy zmienia się nasze zachowanie możemy mieć wiele problemów z naszym organizmem. Zwykle doszukujemy się ich nie tam gdzie powinniśmy. Zastanawiamy się czy nie jest to wina naszej pracy, dużej ilości godzin które w niej spędzamy, a może po prostu wychodzi z nas zmęczenie które nasila się z czasem. Rzadko kiedy bierzemy pod uwagę że w naszym organizmie może coś działać złego i że może to mieć poważne skutki dla naszego zdrowia. Może tak być z funkcjonowaniem jednego z najważniejszych gruczołów w naszym organizmie tarczyca. Nieprawidłowe działanie tego gruczołu przyczynia się do zwiększonego zmęczenia, depresji, bólu stawów, braku energii, senności oraz nadmiernego tycia. Nie zawsze rozpoznajemy objawy tarczyca i im szybciej udamy się do lekarza tym dla nas lepiej. Możemy mieć do czynienia z nowotworem złośliwym. W większości przypadków leczenie tarczyca jest proste i odbywa się lekami doustnymi. Wczesne wykrycie raka daje duże szanse na całkowite wyleczenie, więc bardzo ważna jest tutaj prewencja.

mordewind.pl

Umiem gotować

0

Na pewno nauka gotowania nie jest na tyle trudna, aby nie była ona możliwa. Trzeba w tych kategoriach przede wszystkim poznać podstawy, którymi są rozeznanie w terenie. Kuchnia to nie pole walki, gdzie wygrywa jeden z przeciwników. Tutaj liczy się przede wszystkim umiejętność mieszania składników. Są osoby, które pomimo wielu praktyk nie potrafią spamiętać kilku podstawowych składników, do przygotowania konkretnego dania. Są też takie osoby, którym praktyki są nie potrzebne, aby móc stwarzać coraz to nowsze dania. Na pewno nauczyć się gotowania można. Wystarczą chęci. Nie każdy jest alfą i omegą, są osoby bardziej lub mniej pojęte. Gotowanie, czyli sztuka kulinarna pozostaje bardzo dobrze zaobserwowana. Na pewno przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Każdy na pewno pamięta doskonałe potrawy przygotowywane przez nasze babcie. One także pojęły swoje zdolności kulinarne od swoich babć. Konkretna wiedza z zakresu gotowania jest często przydatna w domu, warto się tego nauczyć, trochę praktykować.

bio-amore.pl

Strona z kulinariami daje zarobić

0

We współczesnej sieci panuje kultura tworzenia stron internetowych. Aby jednak na nich odpowiednio zarobić należy mieć bardzo dobry pomysł. Jednym z nich jest witryna w całości poświęcona kulinariom. Dlaczego warto stawiać na taką tematykę? To proste. Ludzie uwielbiają szukać nowych przepisów i interesują się szczególnie obniżaniem kosztów jedzenia. Jeżeli stworzysz stronę, na której umieścisz bardzo wartościowe informacje z tego obszaru na pewno odniesiesz sukces na sporą skalę. Nie możesz jednak powielać treści z innych stron. Najlepiej w tym wypadku znaleźć określoną niszę, która pozwoli ci uzyskać wartość dodaną. Nie ma oczywiście do tego bardzo prostej drogi. Powinieneś wchodzić na tego typu strony, analizować je i sprawdzać, czego im Twoim zdaniem brakuje. Dopiero tak przygotowany stworzysz swój portal, który na pewno odniesie komercyjny sukces. Podsumowując sukces w internecie osiągają witryny, które przede wszystkim trafiają w pomysł i potrafią przyciągnąć do siebie spore rzesze wiernych użytkowników. Kulinaria na pewno są świetnym tematem, z którego może powstać doskonała strona www. Warto, abyś zaangażował się w temat, ponieważ masz wiele do zyskania i praktycznie nic do stracenia.

inspeerio.pl

Smaki jakie odczuwamy

0

Jak wiadomo, każdy zdrowy człowiek mam możliwość, aby poczuć smak. Smaki odczuwamy za pomocą receptorów znajdujących się w języku, tak zwanych kubków smakowych. Smak jest jednym z podstawowych zmysłów, który służy do chemicznej analizy pokarmu. Dzięki naszemu językowi odróżniamy aż pięć smaków: słodki, gorzki, słony, kwaśny i umami. Smak słodki, to głównie węglowodany, cukry proste i dwucukry, receptowy tego smaku są na końcu języka. Smak gorzki to alkaloidy i wiele soli nieorganicznych, jego receptory znajdują się z tyłu języka. Smak słony to sole sodu i potasu, a dokładniej kationy tych metali receptory znajdują się na całym języku. Smak kwaśny to kwasy organiczne i nieorganiczne, jego receptory są na bokach języka. Umami to wykrywanie obecności kwasu glutaminowego, składnika większości białek. Dla ciekawości dodam, że człowiek posiada w swoim języku około dziesięć tysięcy kubków smakowych! Język jest nie tylko naszym zmysłem, ale także narządem mowy jest to bardzo złożony narząd, który pomaga nam w codziennym funkcjonowaniu.

shafiarka.pl

Soki owocowe

0

Soki owocowe to bardzo ważne produkty, które powinny być spożywane przez większość ludzi. Soki owocowe są bardzo zdrowymi napojami, zawierają dużo witamin i składników odżywczych, które dobroczynnie wpływają na organizm człowieka. Szczególnie ważne jest spożywanie soków ze świeżo wyciśniętych owoców. Zwłaszcza latem, kiedy panuje sezon na owoce, powinno się czerpać z nich jak najwięcej. Owoce to samo zdrowie. Aby przygotować taki sok, nie potrzeba wiele, wystarczy mieć w swoim gospodarstwie domowy takie urządzenie jak sokowirówkę lub wyciskarkę do soków. Świeży sok można zrobić z jabłek, czy pomarańczy, albo można przygotować równie zdrową multiwitaminę, czyli sok z marchwi, jabłek, pomarańczy, banana. Takie soki są orzeźwiające, o wiele lepsze niż gazowane napoje. Powinno się je pić codziennie, a na zimę zrobić należy zaprawy, kompoty. Właśnie zimą najlepiej się pije kompoty, zamiast napoi gazowanych. Nie ma w nich chemii, a co za tym idzie są bardzo zdrowe i za każdym razem orzeźwiające.

yummie.pl

Kuchnie regionalne

0

Kuchnie regionalne nie są tak bardzo popularne oraz tak często wykorzystywane na całym świcie. Bywa w tym wypadku i tak, że niestety czasami nie wiemy nawet o istnieniu danej kuchni regionalnej, gdyż jej charakterystyczne potrawy i przepisy nie są tak znane. Jednak czasami możemy się mile zaskoczyć. Często ludzie podróżują po wielu regionach w poszukiwaniu takich właśnie kuchni i charakterystycznych potraw dla danego terenu. Jest to bardzo ważne oraz w tym przypadku bardzo często spotykane. Kuchnie regionalne potrafią uwieść smakiem, zapachem i wyglądem. Wszystkie cechy potraw w takim przypadku są wyodrębnione bardzo dobrze. Jednak kuchnie regionalne, jak sama nazwa wskazuje są popularne jedynie na danym terenie. Jeżeli mieszkamy na taki terenie, to na pewno znamy tą kuchnię. W Polsce jest wiele rodzajów kuchni regionalnych. Wystarczy się dobrze rozejrzeć by zauważyć charakterystyczne rodzaje oraz charakterystyczne przepisy i potrawy dla danego regionu. W tym przypadku nikogo nie dziwi fakt, ż jednak kuchnie regionalne mogły by być o wiele bardziej popularniejsze.

lazyhours.pl

Tanie przepisy

0

Nie zawsze jest tak, że dysponujemy naprawdę dużą gotówką i możemy roztrwaniać pieniądze gdzie tylko nam się podoba. Bywa, że zależy nam na tym, żeby przygotować na obiad coś, co będzie nas mało kosztowało, gdzie nie trzeba wielu drogich składników. Najlepiej byłoby, gdyby potrzebne było wyłącznie to, co każdy z nas posiada w swoich domach. Jak się okazuje, takich przepisów jest naprawdę mnóstwo. Wystarczy jedynie zajrzeć do sieci internetowej, a znajdziemy tam naprawdę wiele rozmaitych pomysłów. Jest wiele stron, na których owe pomysły i przepisy są udostępniane. Ich twórcami są inni internauci, którzy często również starają się zaoszczędzić na kupowanym jedzeniu. Wystarczy naprawdę kilka minut, a natkniemy się na wiele rozmaitych przepisów. Tym samym nie będziemy obawiali się już, że nie mamy pomysłu na obiad. Często przy użyciu produktów, jakie posiadamy w swoich domach, możemy stworzyć naprawdę bardzo smaczne danie. Tanie nie znaczy złe. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie, co będzie mu smakowało. Dowiemy się również, jak wykorzystać te produkty, jakie zalegają w naszych lodówkach. Dzięki temu nic nie będzie się marnowało i będziemy mogli zatrzymać pieniądze w naszych portfelach.

busybook.pl

Kuchnia australijska

0

Kuchnia australijska w takim mniemaniu to oczywiście kolejna terminologia, która oznacza wszelkiego rodzaju uwarunkowania kulinarne i wszelkiego rodzaju przypadku dotyczące bezpośrednio przygotowywania potraw. Nikogo nie powinien dziwić fakt, że kuchnia australijska jest terminologia określającą bezpośrednio wszelkiego rodzaju upodobania ludzi i społeczeństwa, które mieszka na terenach Australii. To nam może już wskazać sama terminologia kuchni. W tym przypadku nie powinien nikogo zadziwiać fakt, że kuchnia tego rodzaju jest raczej mało znana. W tym wypadku nie możemy powiedzieć, że stosujemy ja codziennie. Jednak w Internecie oraz w wielu programach kulinarnych możemy znaleźć specyficzne i bardzo charakterystyczne przepisy potraw, które bezpośrednio możemy przypisać do sztuki kulinarnej Australii. Jednak jest to bardzo meczące, gdyż takich przepisów jest tysiące. Aby trafić w swoje gusta kulinarne będziemy musieli się sporo naszukać. Mimo to, każdy trud zostanie wreszcie nagrodzony. W tym przypadku bardzo dobrym daniem.

abc-augustow.pl

ZOBACZ TEŻ